HÄLSOBOLAGET

Rehab

Isabelle
Katarina
Peter
Clara
Conny

Välkommen till Hälsobolagets sjukgymnastik/fysioterapi

Här får du träffa engagerade sjukgymnaster/fysioterapeuter som jobbar för en aktiv rehabilitering och träning. Vi har lång erfarenhet och vidareutbildning inom bland annat Ortopedisk Manuell Terapi (OMT) och idrottsmedicin. Vårt nära samarbete med läkare och övrig personal på Surahammars Vårdcentral förbättrar också möjligheterna för en lyckad rehabilitering.

Sjukgymnast/fysioterapeut finns på plats i gymmet vissa tider dagligen.

SAMARBETE
Sjukgymnasterna/fysioterapeuterna har ett nära samarbete med vårdcentralens läkare, sjuksköterskor, dietist, barnmorskor, kuratorer och arbetsterapeut.
Tillsammans kan vi erbjuda
– Artrosskola
– Prediabetesgrupp
– Överviktsgrupp
– KOL-skola

PRISER
Besök vuxen: 170 kr Är du under 20 eller över 85 är det gratis.
Högkostnadsskydd gäller
Uteblivet besök debiteras med 190 kr 

från 1:a september patientavgift +100 kr

Ingen remiss krävs.

Så här kan vi hjälpa dig:

Undersökning

Vid första besöket görs en grundlig undersökning. Utifrån den kommer vi sedan tillsammans fram till en plan för rehabilitering.

Ultraljudsskanning

Vid misstanke om muskel- och senskador kan vi göra en ultraljudskanning som ett komplement till den manuella undersökningen.

Manuell behandling

Manuell behandling förekommer oftast i kombination med träning. Den utförs i syfte att lindra smärta, öka rörligheten eller förbättra stabiliteten kring en led. Detta kan ske genom mobiliseringar, manipulering, tejpning, akupunktur, IMS eller stötvågsbehandling.

Egenträning

Vi kan hjälpa dig med övningar och egenträning både att göra hemma och för att kunna träna i vårt toppmoderna gym. Genom aktiv rehabilitering kan du själv göra den förändring som behövs för att få en långvarig effekt av behandlingen.

Gruppträning

Om du deltar i någon av våra grupper, artrosskola, prediabetesgrupp, överviktsgrupp eller kolgrupp, kan vi hjälpa dig att komma igång med träning i grupp.

Om oss

Öppettider Sjukgymnastik/Rehab:

Måndag-Fredag dagtid

Telefon 0220-273990

 

Hitta oss på sociala medier:

Surahammars Hälsobolag AB, 559059-5178

Tack till Surahammars bruksarkiv för bilden i sidhuvudet.